Gratis offerte:+32 491 54 39 03

Isolatiewerken in Leuven 🏡

Binnenmuur Isolatie

Vloerisolatie

Dakisolatie

Gevelisolatie

Een dringende interventie nodig in Leuven en omstreken?

Onze technische teams zijn er om jou te helpen bij hinder en dringende problemen.

Of je nu een probleem hebt met een binnenmuur, vloer, dak of gevel we staan klaar om je te helpen.

knauf, isolatie, jobartifex, isolatiemateriaal, isoleren
rockwool, isolatiemateriaal, jobartifex, isolatie
illbruck, isolatiemateriaal, jobartifex, isolatie
iko, isolatiemateriaal, jobartifex, isolatie
hpx, isolatiemateriaal, jobartifex, isolatie
kingspan, isolatiemateriaal, jobartifex, isolatie

Jobartifex werkt uitsluitend met duurzame én hoogwaardige isolatiemateriaal


Woning en muur isolatie plaatsen Leuven 🌱


Isolatie van de binnenmuren maakt jouw woning energiezuinig én het vermindert de geluidsoverlast.

Dit verhoogt de energieprestatie van je woning en de waarde van je eigendom.


Jouw binnenmuren isoleren we met glaswol, steenwol, houtvezels of cellulose als meest gebruikte  soorten isolatiematerialen voor een binnenmuur.


Al deze materialen verschillen in isolatiewaarde (de R-waarde) en de kost.

Vraag alvast gratis offerte aan voor een gedetailleerde uitleg.


Lees je er graag eerst zelf over?  Klik dan hier.

Isoleren, jobartifex, binnenmuur, isolatie, renovatiewerken,


Jouw isolatie specialist in Leuven

Samen belangrijke stap vooruit.


Het is geen geheim dat warmteverlies via de muren een aanzienlijk effect kan hebben op het comfort en de energie-efficiëntie van uw huis.


Daarom is het investeren in muurisolatie van groot belang. Niet alleen draagt muurisolatie bij aan thermische bescherming, maar het kan ook vochtproblemen helpen voorkomen en geluidsoverlast verminderen.


Het ontbreken van muurisolatie kan leiden tot ongewenste kou die binnendringt, waardoor het moeilijk wordt om uw woning op een comfortabele temperatuur te houden en resulterend in een hogere energierekening.⚡


Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder spouwmuurisolatie, voorzetwandisolatie en scheidingswandisolatie, die allemaal kunnen bijdragen aan het creëren van een warme en gezellige leefomgeving.


Naast het bieden van thermische isolatie, kunnen deze isolatiemethoden ook geluidsisolatie verbeteren en een aangename akoestiek bevorderen, wat bijdraagt aan het algehele comfort van uw huis.


In sommige situaties is het belangrijk om niet alleen te focussen op thermische isolatie, maar ook op het reguleren van vochtigheid in specifieke ruimtes, zoals de badkamer. In dergelijke gevallen is het aanbrengen van specifieke badkamerisolatie essentieel om een gezonde en comfortabele leefomgeving te waarborgen.💧


Wijgmaal isolatiewerken badkamer jobartifexjobartifex
Wijgmaal isolatiewerken badkamer jobartifex (2)
Wijgmaal isolatiewerken badkamer jobartifex (3)
Wijgmaal isolatiewerken badkamer jobartifex (4)
Wijgmaal isolatiewerken badkamer jobartifex (5)
Isolatiemateriaal-Jobartifex
Isolatiemateriaal-Jobartifex(2)
Isolatiemateriaal-Jobartifex (3)
Isolatiemateriaal-Jobartifex (4)

Kiezen van de juiste muurisolatie in Leuven:

factoren en opties om rekening mee te houden


Het selecteren van het juiste isolatiemateriaal en de bijbehorende plaatsingsmethode hangt af van verschillende factoren, waaronder het beoogde doel van de isolatie (warmte- of geluidsisolatie) en het beschikbare budget.


Hieronder wordt per isolatiedoel het meest geschikte materiaal besproken, samen met de geschatte warmte-isolatie en kosten per vierkante meter.


Buitenmuurisolatie van binnenuit

Als u ervoor kiest om de buitenmuur van uw woning van binnenuit te isoleren, wordt een isolatielaag aangebracht via een voorzetwand. Hierdoor blijft de spouw ongeïsoleerd, wat de mogelijkheid biedt voor vocht om naar buiten te verdampen. Deze methode resulteert in een goede thermische isolatie en draagt bij aan een aangenaam woonklimaat.


Isolatiematerialen per muurtype:

 • Metselwerk buitenmuur:
  Voor buitenmuren bestaande uit metselwerk zijn PIR-platen een geschikte optie voor isolatie. Lees onze blogartikel voor meer details over deze methode.

 • Houtskeletbouw buitenmuur:
  Bij woningen met een houtskeletbouw en buitenmuren van hout, zijn rotswol of minerale wol MV35 aan te bevelen. Om vochtproblemen te voorkomen, maken we altijd gebruik van een dampremmende folie.


Het maken van de juiste keuze in isolatiemateriaal is essentieel voor een effectieve isolatie van uw buitenmuur van binnenuit.


Bij Jobartifex staan we klaar om u te voorzien van deskundig advies en begeleiding om ervoor te zorgen dat uw isolatieproject voldoet aan jouw specifieke behoeften en budgettaire plannen.


Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.📞Voorzetwandisolatie in leuven:

Optimaliseer het comfort van jouw woning


Bij de keuze voor voorzetwandisolatie zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Rotswol, glaswol, minerale wol (MW35), houtvezelisolatie en PIR zijn enkele van de meest gebruikte materialen voor dit doel. Deze materialen bieden uitstekende geluidsisolatie en thermische isolatie, waarbij PIR-platen de mogelijkheid bieden om dunner te isoleren en zo meer binnenruimte te behouden.


De voordelen van voorzetwandisolatie zijn talrijk. Een buitenmuur zonder isolatie resulteert in aanzienlijk warmteverlies, wat niet alleen slecht is voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Vooral oudere woningen en aangebouwde ruimtes zoals garages kunnen hier last van hebben. Door een geïsoleerde voorzetwand te plaatsen, creëert u een extra isolatielaag aan de binnenkant van uw woning, waardoor u energiekosten bespaart en het comfort verhoogt. Bovendien biedt het de mogelijkheid om oneffenheden of leidingen weg te werken.


Voordelen van een voorzetwandisolatie:


+ Vermindering van stookkosten in huis

+ Verbeterd comfort in leefruimtes


Isolatiematerialen voor voorzetwandisolatie:

Voor een optimale isolatieprestatie moet je bij rotswol, glaswol of minerale wol minimaal een laagdikte van 50 mm aanbrengen om te voldoen aan de bouwvoorschriften voor gevelisolatie (Rc-waarde 1,3).

Spouwmuurisolatie en gevelisolatie in Leuven:

Wat moet je weten


Bij de constructie van een nieuwe woning is het standaard om de spouwmuur te isoleren. Hierbij bieden wij een uitgebreid assortiment isolatiematerialen, waaronder rotswol, glaswol, PIR en houtvezel.

De keuze voor een specifiek isolatiemateriaal hangt af van verschillende factoren, waaronder de constructie van uw gebouw en uw persoonlijke voorkeur.


Sommige PIR spouwmuurisolatieplaten en houtvezelisolatieplaten zijn uitgerust met een tand-en-groef-verbinding, waardoor ze naadloos in elkaar passen voor een optimale isolatie. Voor materialen zoals rotswol, glaswol en gewone houtvezelplaten gebeurt dit door de structuur van het materiaal zelf, waarbij de vezels in elkaar grijpen om koudebruggen te voorkomen. Glaswol spouwmuurisolatieplaten zijn bovendien voorzien van een extra cachelaag voor verbeterde warmte-isolatie.


Het isoleren van scheidingswanden:


Het isoleren van scheidingswanden biedt tal van voordelen, waaronder geluids- en warmte-isolatie. Geluidsisolatie tussen kamers zorgt voor meer privacy en een betere akoestiek in huis. Bovendien draagt het bij aan een energiezuiniger huis, omdat de warmte beter wordt vastgehouden en er minder verwarming nodig is.


Glaswol, rotswol, minerale wol en houtvezelisolatie zijn veelgebruikte materialen voor scheidingswandisolatie, die effectief geluid en warmte kunnen absorberen.


De voordelen van muurisolatie:

Muurisolatie biedt diverse voordelen voor uw woning:


 • Tot 20% minder energieverlies door de muren, wat resulteert in lagere energiekosten. 
 • Thermische stabiliteit: uw woning blijft warmer in de winter en koeler in de zomer.
 • Voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
 • In aanmerking komen voor subsidies, afhankelijk van uw situatie, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.


Naast energiebesparing speelt geluidsisolatie een belangrijke rol bij muurisolatie, waarbij materialen zoals minerale wol of akoestische panelen worden gebruikt om geluidsoverdracht tussen ruimtes te verminderen.


Bij Jobartifex bieden we niet alleen hoogwaardige isolatiematerialen,

maar ook professioneel advies en renovatiediensten om jouw renovatie tot een succes te maken. 🎯


Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en een persoonlijk advies op maat. Spouwmuurisolatie plaatsen in Leuven:


Een spouwmuur bestaat uit twee muurdelen met een ruimte ertussen, waar isolatiemateriaal geplaatst kan worden. Dit verhoogt aanzienlijk het wooncomfort. 


Wat is een spouwmuur?


Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte ertussen, breed genoeg voor isolatie. Het is nog steeds een effectieve constructie die een belangrijke rol speelt in zowel oudere als nieuwe gebouwen.


Functies van een Spouwmuur:


 • Voorkomen van regendoorslag 🌧️
 • Afvoer van water dat door het buitenblad is gedrongen💧
 • Verhogen van de warmteweerstand🌡️
 • Droging van het buitenspouwblad door ventilatie 🍃


Waarom Spouwmuurisolatie?


Het isoleren van de spouwmuur leidt tot aanzienlijke energiebesparingen, waardoor veel huiseigenaren ervoor kiezen te investeren in spouwmuurisolatie. Na-isolatie is ook mogelijk en biedt een effectieve warmte-isolatie door de buitenmuur van je woning te voorzien van isolatiemateriaal.


Contacteer Jobartifex voor een gratis afspraak voor spouwmuurisolatie in Leuven en omstreken. 


Scheidingswand isolatie plaatsen in Leuven:


Scheidingswand isolatie is cruciaal voor zowel geluids- als thermische isolatie, waardoor geluidshinder wordt geminimaliseerd en de warmte in de ruimte wordt behouden. Dit resulteert in een comfortabel leefklimaat en een lagere energierekening. Glaswol, rotswol en houtvezel zijn uitstekende keuzes voor scheidingswandisolatie vanwege hun goede akoestische en thermische eigenschappen, en ze zijn bovendien gemakkelijk te installeren.Waarom scheidingswand isolatie?


Scheidingswand isolatie biedt verschillende voordelen:


 • Minimaliseert geluidshinder:
  Door geluidsabsorptie wordt geluidsoverdracht tussen ruimtes verminderd, waardoor u kunt genieten van meer privacy en rust in uw leefomgeving.

 • Thermische isolatie:
  Houdt de warmte binnen de ruimte vast, wat resulteert in een comfortabeler en energiezuiniger huis, vooral in koudere seizoenen.


Kies voor Glaswol, rotswol of houtvezel 🫰


Glaswol, rotswol en houtvezel staan bekend om hun uitstekende geluidsabsorberende en thermische isolerende eigenschappen. Door te kiezen voor deze isolatiematerialen, kan je genieten van een verbeterd leefcomfort en lagere energiekosten.


Lees er alles over in dit blogartikel: Klik hier


Contacteer Jobartifexvoor een gratis afspraak voor een scheidingswand isolatie in Leuven en omstreken

Badkamer isolatie:


Bij Jobartifex bieden we niet alleen isolatiediensten aan, maar helpen we ook met complete badkamerrenovatie en interieurrenovatie. Een essentieel onderdeel van deze renovatiewerken is het isoleren van je badkamer.


Hier zijn een paar redenen waarom:


 1. Vochtregulatie:
  Een goed geïsoleerde badkamer helpt vochtproblemen te voorkomen door de luchtvochtigheid te reguleren. Dit vermindert het risico op schimmelvorming en structurele schade door vocht.


 2. Warmtebehoud:
  Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in uw badkamer blijft, waardoor u kunt genieten van een comfortabele en gezellige ruimte, vooral tijdens koudere maanden.


 3. Geluidsisolatie:
  Naast thermische isolatie kan isolatie ook helpen bij het verminderen van geluidsoverdracht, waardoor uw badkamer een rustige en ontspannende omgeving wordt.


Welk type isolatie is geschikt voor uw badkamer?


Bij het isoleren van een badkamer zijn materialen zoals glaswol, rotswol en speciale vochtbestendige isolatieplaten zeer geschikt. Deze materialen zijn niet alleen effectief in het reguleren van vocht en warmte, maar bieden ook uitstekende geluidsisolatie-eigenschappen.


We helpen je graag verder met alles omtrend badkamerisolatie en badkamerrenovatie werken, interieurrenovatie, elektriciteitswerken of andere renovatiewerken, wij zijn jouw betrouwbare partner voor een zorgeloze renovatie. 🎯


Daarnaast heeft Jobartifex een vertrekplaats vanuit Leuven, zo kan je zeker zijn dat een lokale specialist jouw te woord kan staan bij vragen of opmerkingen.


Duurzaam, renoveren, verbouwen, renovatie leuven, vlaams-brabant, jobartifex, duurzaam

Renovaties in Vlaams-Brabant


Leuven, Vilvoorde, Halle, Diest, Tienen, Aarschot, Sint-Pieters-Leeuw, Grimbergen, Asse, Dilbeek, ...