Gratis offerte:+32 491 54 39 03

Keukenrenovatie

Opknappen en herstellen van keukens.

Welkom in het hart van je huis ā€“ de keuken.


Een plek waar creativiteit zich vermengt met culinaire avonturen en waar herinneringen worden gekruid met de aroma's van huisgemaakte gerechten. Bij Jobartifex begrijpen we de essentie van deze ruimte. Daarom streven we ernaar om jouw keuken om te toveren tot een ware ruimte van functionaliteit en comfort, een ruimte waar je je thuis voelt en waar koken een waar genot wordt.


Jobartifex helpt jou met alle werken aan de keuken: 

 • (Totaal) Renovatie van de keuken;
 • Muurafwerking met of zonder betegeling;
 • Herstellen, (ver)plaatsen of vernieuwen van het elektriciteitsnetwerk in de keuken;
 • Het aanleggen van vloeren in de keuken naar wens van de klant
 • Installatie en aansluiting van keukenmateriaal 


Bestaande of nieuwe keuken renoveren?

In een wereld waarin de keuken niet langer slechts een functionele ruimte is, maar een plek waar families en gezinnen samenkomen en gasten worden ontvangen, is het cruciaal om de juiste sfeer te creƫren.


Met onze keukenrenovaties til je jouw keuken naar een hoger niveau, waarbij we de perfecte balans vinden tussen moderniteit en gezelligheid. Of je nu kiest voor een strakke, eigentijdse look met een kookeiland als pronkstuk, of juist de voorkeur geeft aan een meer traditionele stijl met warme houtaccenten, Jobartifex past zich aan aan jouw unieke levensstijl en voorkeuren.


Waarom een volledig nieuwe keuken aanschaffen wanneer je met gerichte renovaties hetzelfde resultaat kunt behalen?


Onze aanpak is gericht op het verfrissen van specifieke elementen van je keuken, waardoor je kosten bespaart en de impact op je dagelijkse leven minimaal is. Of het nu gaat om het vervangen van verouderde kastdeuren, het installeren van moderne apparatuur of het upgraden van het werkblad, wij staan klaar om jouw keuken te transformeren naar een ruimte die zowel praktisch als esthetisch bevredigend is.


Bij renovatiewerken Jobartifex begrijpen we dat elke keuken uniek is, net als de mensen die er gebruik van maken. Daarom bieden we een scala aan oplossingen, variƫrend van kleine aanpassingen tot volledige make-overs, allemaal met als doel om jouw keukenervaring te verbeteren en jouw huis te verrijken met een ruimte waarin je echt kunt leven.


Kies voor een keukenrenovatie die niet alleen je huis transformeert, maar ook je levensstijl.

Ontdek renovatie mogelijkheden en geef jouw keuken de uitstraling en functionaliteit die het verdient.Waarom kiezen voor een keukenrenovatie?


Er zijn tal van redenen om een keukenrenovatie te overwegen:

 1. Je huidige inbouwkeuken is verouderd en vraagt om een frisse update.
 2. Je wilt de gesloten structuur van je keuken doorbreken en een open verbinding creƫren naar de woonkamer.
 3. De huidige keuken mist essentiƫle apparatuur en functionaliteit, en je wilt de ruimte volledig herinrichten en uitrusten.


Het opknappen van een oude keuken


Net zoals andere ruimtes in huis, kan een keuken na verloop van tijd gedateerd raken. Donker hout en vintage formica maken plaats voor moderne designmaterialen en strakke afwerkingen, zoals gewaxt beton en grafische cementtegels. Hedendaagse keukens kenmerken zich door lichte kleuren, gestroomlijnde ontwerpen en veelzijdige indelingen, inclusief eilanden en hogere eettafels.


Het creƫren van een open keuken


Waar keukens vroeger verscholen waren achter muren en deuren, worden ze nu steeds vaker het centrale punt van de woonruimte. Door muren te verwijderen ontstaat er een naadloze overgang tussen de keuken en de woonkamer, waardoor de ruimte gezelliger en uitnodigender wordt. Een open keuken moedigt interactie aan tussen koks, huisgenoten en gasten, terwijl dakramen zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en een gevoel van ruimtelijkheid.


Keukenindeling


Bij nieuwbouwprojecten of recent gerenoveerde woningen wordt vaak bewust gekozen om de keukenruimte leeg te laten, zodat toekomstige bewoners de vrijheid hebben om hun ideale keukeninrichting te realiseren. Met uitzondering van de spoelbak, blijft de ruimte een blanco canvas, klaar om op maat te worden ingericht volgens persoonlijke voorkeuren en wensen.

Keukenrrenovatie: Renoveren of vervangen?


In het hart van je huis bevindt zich vaak de keuken. Het is een ruimte waar families samenkomen, culinaire hoogstandjes worden bereid en waar kostbare herinneringen worden gemaakt. Maar om echt te kunnen genieten van deze keukenervaring, moet de keuken voldoen aan de moderne eisen en je persoonlijke stijl weerspiegelen.


Gelukkig hoeft dit niet altijd te betekenen dat je de hele keuken moet vervangen.

Bij Jobartifex geloven we in de kracht van keukenrenovatie om je keuken nieuw leven in te blazen en aan te passen aan jouw behoeften en wensen.


Voordelen van een keukenrenovatie:


Keukenrenovatie biedt tal van voordelen. Het stelt je in staat om specifieke elementen van je keuken te vernieuwen zonder de kosten en de complexiteit van een volledige vervanging. Van het vervangen van keukenkastjes tot het installeren van moderne apparaten en het upgraden van het werkblad, er zijn talloze mogelijkheden om je keuken te verbeteren en te moderniseren.


Bij Jobartifex staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap van het renovatieproces, zodat je keuken weer tot leven komt met een frisse uitstraling en verbeterde functionaliteit.


Maatwerk renovaties voor jouw keuken:


Bij Jobartifex begrijpen we dat elke keuken uniek is, net als de mensen die er gebruik van maken. Daarom bieden we maatwerk renovaties die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen.


Hier zijn enkele aandachtspunten die we overwegen bij het renoveren van jouw keuken:


 • Elektrische voorzieningen:
  We zorgen ervoor dat de elektra in je keuken van topkwaliteit is, met veilige en goed functionerende stopcontacten en bekabeling.
 • Tegelwerk:
  Of het nu gaat om het grondig reinigen van bestaande tegels of het vervangen ervan, we zorgen ervoor dat je keuken er niet alleen functioneel, maar ook stijlvol uitziet.
 • Inbouwapparatuur:
  We adviseren je over de beste inbouwapparatuur die past bij jouw behoeften en levensstijl, van multifunctionele combi magnetrons tot slimme opbergoplossingen.


Ruimteoptimalisatie:


Door de keuken op een efficiƫnte manier in te delen, creƫren we meer ruimte en gemak in jouw keuken, zodat je optimaal kunt genieten van deze belangrijke ruimte in huis. Kortom, of je nu kiest voor een renovatie van specifieke elementen van je keuken of voor een volledige make-over, bij Jobartifex staan we voor je klaar om je droomkeuken werkelijkheid te maken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw keukenrenovatie.

Wat kost een keukenrenovatie?


Als je droomt van een vernieuwde keuken, ben je vast benieuwd naar de kosten. Het budget voor het renoveren van een keuken kan variƫren op basis van verschillende factoren:


 • Oppervlakte van de keuken:
  De grootte van de ruimte die gerenoveerd moet worden, speelt een rol bij het bepalen van de kosten.


 • Keukenapparatuur:
  Het selecteren van hoogwaardige apparaten kan de totale kosten beĆÆnvloeden.


 • Keukenmeubilair en -materialen:
  De keuze van materialen, zoals hout, graniet of kunststof, kan de kosten bepalen.


 • Totale of gedeeltelijke renovatie:
  Of je nu de hele keuken wilt vernieuwen of slechts bepaalde elementen, zoals kasten of werkbladen, wilt aanpassen, kan de prijs beĆÆnvloeden.


 • Afwerking van de keuken:
  Details zoals de dikte van het materiaal, speciale afwerkingen en accessoires kunnen de kosten verhogen.


Bij renovatiewerken Jobartifex begrijpen we dat elk project uniek is en dat het budget een belangrijke rol speelt bij het nemen van beslissingen. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw wensen en budget.


Het is belangrijk op te merken dat de verstrekte prijzen slechts een indicatie zijn en geen rekening houden met technische specificaties, materiaalkeuzes, locatiecomplexiteit of andere individuele factoren.


Voor een nauwkeurige schatting van de kosten en om meer te weten te komen over de mogelijkheden van keukenrenovatie, nodigen we je uit om contact op te nemen met ons team van specialisten.


Samen kunnen we jouw droomkeuken realiseren binnen het door jou gestelde budget.

Informatie over prijzen en kosten voor een keukenrenovatie


Bij het plannen van een keukenrenovatie is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de mogelijke kosten. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte prijzen voor verschillende soorten keukens en renovatieprojecten, evenals de prijzen per vierkante meter voor specifieke renovatiewerkzaamheden:


Keukentype en geschatte prijzen:


 • Keuken met kitmeubels (zonder apparatuur):
  Vanaf ongeveer ā‚¬3.000.


 • GeĆÆnstalleerde keuken:
  De prijs begint vanaf ā‚¬4.000, afhankelijk van de specificaties.


 • Middenklasse inbouwkeuken:
  Geschat op ongeveer ā‚¬10.000.


 • High-end inbouwkeuken:
  Een investering van ongeveer ā‚¬20.000 voor topkwaliteit en luxe afwerkingen.


Prijzen per mĀ² voor een keukenrenovatie:


 • Eenvoudige keukenrenovatie:
  Gemiddeld ā‚¬250 per vierkante meter. Dit omvat onder andere schilderwerk, wand- en vloerbekleding.


 • Uitgebreide keukenrenovatie:
  Een investering van meer dan ā‚¬550 per vierkante meter, inclusief schilderwerk, wand- en vloerbekleding, meubels en apparatuur.


 • Volledige vervanging van een keuken:
  De kosten variĆ«ren tussen ā‚¬600 en ā‚¬1.000 per vierkante meter, afhankelijk van de omvang van het project en de gekozen materialen en apparatuur.


 • Vervangen van een laminaat aanrechtblad:
  Geschat op ā‚¬10 tot ā‚¬30, afhankelijk van het materiaal en de afmetingen.


 • Vervangen van een keramisch of kwarts werkblad:
  De kosten variĆ«ren tussen ā‚¬15 en ā‚¬350, afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen.


 • Verbetering van de vloertegels:
  Vanaf ā‚¬30 tot ā‚¬150 per vierkante meter, afhankelijk van het type tegels.


 • Prijzen voor vloerbekleding:
  Vanaf ā‚¬6 tot ā‚¬300 per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit.


Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts schattingen zijn en kunnen variƫren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project, de gekozen materialen en de locatie.


Voor een nauwkeurige kostenraming en advies op maat voor jouw renovatieplannen, nodigen we je uit om contact op te nemen met ons ervaren team bij Jobartifex.


We staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomkeuken binnen jouw budget.


Een overzicht van een keukenrenovatie:


Als renovatiespecialist begrijpen we dat het renoveren van een keuken een spannend proces is dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist.


Laten we eens kijken naar de belangrijkste stappen in dit boeiende traject:


Stap 1: Identificeer je behoeften en wensen:


Het begint allemaal met een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken. Wil je een open ruimte creƫren of de gezelligheid van een gesloten keuken behouden? Droom je van een eigentijdse, vintage of rustieke stijl? Het definiƫren van je behoeften en wensen legt de basis voor een succesvolle renovatie.


Stap 2: Ontwerp een gedetailleerd keukenplan:


Een gedetailleerd plan is essentieel voor een soepele renovatie. We brengen in kaart wat er is, wat kan worden verplaatst en wat blijft zoals het is. Met jouw creatieve input en onze expertise richten we de lege ruimtes in je keuken optimaal in. We streven naar een functionele indeling met standaardelementen, aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren.


Stap 3: Bepaal je budget en maak een schatting:


De volgende stap is het vaststellen van een realistisch budget. We kijken naar verschillende renovatieopties die binnen jouw financiƫle mogelijkheden passen. Voor een nauwkeurige schatting is het essentieel om de balans te vinden tussen jouw wensen en het beschikbare budget.


TIP: Voordat je aan de renovatie begint, is het raadzaam om je project en indelingsbehoeften te bespreken met een professional. Bij Jobartifex bieden we deskundig advies en begeleiding om ervoor te zorgen dat jouw keukenrenovatie voldoet aan de hoogste normen en perfect aansluit bij jouw levensstijl.


Met deze stapsgewijze aanpak zorgen we ervoor dat jouw keukenrenovatie een zorgeloos proces wordt, resulterend in een prachtig vernieuwde keuken die aan al jouw verwachtingen en veiligheid voldoet.

Ruimteoptimalisatie tijdens een keukenrenovatie


Laten we eens kijken naar enkele strategieƫn om de ruimte in jouw keuken te optimaliseren:


Muurdoorbraken en lichtkoepels:

Overweeg het doorbreken van muren om een directe verbinding tussen de keuken en de woonkamer te creƫren, waardoor een gevoel van openheid en verbondenheid ontstaat. Een alternatief is het plaatsen van een lichtkoepel, wat niet alleen natuurlijk licht binnenbrengt, maar ook de ruimte visueel vergroot.


Slimme opbergruimte:

Maximaliseer de opslagcapaciteit van jouw keuken door slimme opbergsystemen te gebruiken. Denk aan kasten met dubbele bodems, uittrekbare rekken en opbergmeubels die elke hoek benutten. Voor kleine keukens is elke centimeter kostbaar, dus zorg ervoor dat je alle beschikbare ruimte optimaal benut.


Maatwerk oplossingen:

In ongewoon grote keukens bieden op maat gemaakte oplossingen een uitkomst. Door de ruimte te benutten met aangepaste kasten en werkbladen, creƫer je een functionele en esthetisch aantrekkelijke keuken die perfect aansluit bij jouw behoeften.


Keukenwerkbladen:

Bij het kiezen van werkbladen is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke voorkeuren. Overweeg het integreren van apparaten in de kasten voor een naadloze uitstraling en extra werkruimte. Een eiland kan ook dienen als een veelzijdig werkgebied, vooral in ruimere keukens. Hoewel laminaatwerkbladen populair zijn vanwege hun betaalbaarheid en duurzaamheid, zijn er tal van alternatieven beschikbaar, zoals hout, kwarts, graniet en zelfs roestvrij staal, dat een professionele uitstraling geeft aan jouw keuken, geĆÆnspireerd door topkoks.


Bij Jobartifex staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap van het keukenrenovatieproces, van het ontwerp tot de uitvoering, om ervoor te zorgen dat jouw keuken een perfecte combinatie is van stijl, functionaliteit en efficiƫnt ruimtegebruik.


Neem vandaag nog contact met ons op om jouw keukenrenovatie werkelijkheid te maken.

Een dringende interventie nodig?

Onze technische teams zijn er om jou te helpen bij dringende problemen.

Of je nu een probleem hebt met je verwarmingsketel, elektrische installatie of sanitair, we staan klaar om je te helpen.

Renovaties in Antwerpen


Antwerpen, Mechelen ,Turnhout, Herentals, Lier, Mol, Geel, Brasschaat, Schoten, Heist-op-den-Berg, ...

Renovaties in Oost-Vlaanderen


Gent, Aalst, Sint-Niklaas, Dendermonde, Oudenaarde, Ronse, Lokeren, Eeklo, Deinze, Geraardsbergen, ...

Renovaties in Limburg


Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Maaseik, Beringen, Lommel, Bilzen, Peer, Heusden-Zolder, ...

Renovaties in Vlaams-Brabant


Leuven, Vilvoorde, Halle, Diest, Tienen, Aarschot, Sint-Pieters-Leeuw, Grimbergen, Asse, Dilbeek, ...

unsplash